Veelgestelde vragen over de training Geweldloze Communicatie

Ik ben heel druk. Hoe intensief is het?

Wij snappen het. En ja, je moet er wel wat tijd in steken om het programma Geweldloze Communicatie te laten werken: de audiofiles, opdrachten en het beluisteren van de weekopdracht duurt ongeveer 20 minuten per week. Als je de training samen met een buddy doet, en je wilt hiermee ervaringen uitwisselen en de buddy-opdrachten oefenen, dan zit daar ook nog tijd in. Hoeveel tijd is natuurlijk volledig in overleg met jouw medecursist.

De meeste aandacht gaat naar de bewustzijns- of gespreksopdrachten. Deze opdrachten neem je mee in al jouw interacties, die je sowieso al iedere week hebt. Hier ben je dus geen extra tijd mee kwijt.

Kortom, als je de cursus alleen doet is het ongeveer 20 minuten per week. En doe je het als stel of met een buddy, dan kan je er, naargelang jullie er zelf tijd voor vrij maken, nog extra oefentijd verwachten. We benadrukken dat het programma Geweldloze Communicatie zo is ontworpen dat je het kunt afstemmen op jouw omstandigheden en dat zelfs de persoon met een drukke agenda deze training goed kan volgen.

Oh en daarbij, alles wat je tijdens de cursus Geweldloze Communicatie leert, gaat je veel tijd besparen en nog meer energie opleveren!

Ik kan het zelf wel oefenen. Wat is de waarde van een training volgen in vergelijking met bijv. youtube of een boek erover lezen?

Klopt! Je kunt boeken lezen en YouTube-video’s bekijken om je relaties (met je partner, familie, vrienden of collega’s) te verbeteren. En dat is super! Onze training Geweldloze Communicatie geeft jouw een volledige leerroute. Na jaren ervaring in het geven van NVC trainingen weten wij gelukkig wat de valkuilen zijn van het leerproces en wat er voor nodig is om de stof echt te verankeren.

Deze ervaring zit verwerkt in de training. Het biedt dus een zekere mate van leer-garantie. Ook de vraag, waar te beginnen en wat de essentials zijn, beantwoorden wij met onze methodiek. Maar bovenal, het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Het boek lezen, of workshops online bekijken, kan heel goed naast de training bestaan en vice versa. Ons advies is vooral, probeer het en ontdek het zelf!

Waarom zou ik NVC willen leren en niet bijvoorbeeld een andere stroming als EFT, NLP of Deep Democracy?

Wij van WC eend, adviseren WC eend! Zonder gekheid, er zit zoveel moois in al deze stromingen. Waarom wij juist Nonviolent Communication (NVC) de wereld in willen helpen is omdat, naar onze ervaring al deze communicatieve en psychologische stromingen uiteindelijk te herleiden zijn naar deze taal.

Bovendien, het doel is nadrukkelijk niet NVC zo goed mogelijk te leren spreken. Het doel is wel jouw communicatieve bewustzijn te vergroten, waar NVC het middel voor is. Als wij de wereld op een zo verstaanbaar mogelijke manier met elkaar willen leren communiceren, dan is naar ons inzicht NVC dé sleutel. En in alle eerlijkheid, wij zijn communicatief tot op heden niets beters tegengekomen dan NVC / Geweldloze Communicatie. 🤷‍♂️

Kan ik niet beter een live training Geweldloos Communiceren doen?

Onze Geweldloze Communicatie training is zo gemaakt dat het niet onder doet voor een live training Geweldloze Communicatie. Sterker nog, als je het vergelijkt met een reguliere basis-tweedaagse, zit er inhoudelijk veel meer in deze training! Er zijn vooroordelen over online trainen zoals, ‘ik mis het persoonlijke contact’, of ‘ik mis de aandacht van de trainer.’

Wij hebben dit ondervangen door naast de wekelijkse hoofdstukken het contact met andere deelnemers te stimuleren en te faciliteren d.m.v. een buddyschap.

De voordelen van online leren:

✔️ Betere leerresultaten door kortere lesmodules verspreid over tijd
✔️ Leer waar en wanneer jij wilt
✔️ Een heldere en succesvolle leerstructuur
✔️ Leren in jouw eigen tempo
✔️ Kennisbehoud. Alles is terug te kijken na de cursus
✔️ Perfect te combineren naast het boek
✔️ Geen reistijd
✔️ Goed voor je portemonnee (goedkoper dan live training).

Wat is het verschil tussen NonViolent Communication, Geweldloze Communicatie en Verbindende Communicatie?

Niets! Het is hetzelfde. NVC = GC. Door sommige trainers is ervoor gekozen om het Verbindende Communicatie in plaats van Geweldloze Communicatie te noemen. Omdat Geweldloze Communicatie soms associaties oproept die niet kloppen, zoals ‘deze technieken pas je alleen toe bij agressieve mensen’.

Waarom heet het Geweldloze Communicatie of NonViolent Communication?

Marshall Rosenberg, de bedenker van de taal Nonviolent Communication, heeft bedacht dat het de plek van geweldloosheid is (NonViolence), vanuit waar ik in contact wil treden met mijzelf, de ander en anderen. Ook hebben de lessen van het geweldloze verzet van Gandhi een belangrijke rol gespeeld in het ontstaan van Nonviolent Communication (NVC).

Kan ik zonder voorkennis meedoen met deze NVC-training?

Jazeker! We beginnen bij het begin en er is geen enkele voorwaarde qua opleiding of opleidingsniveau om mee te doen met onze training Geweldloze Communicatie.

Hoe kan ik annuleren als het toch niet voor mij werkt?

Wij willen alleen maar blije gezichten na onze training Geweldloze Communicatie en daarom bieden we de mogelijkheid om binnen 30 dagen op te zeggen als je merkt dat dit het niet voor jou is. In dat geval is een mailtje voldoende en zullen we het bedrag retourneren. Als je dus ontevreden bent over de training (wat wij ons natuurlijk niet kunnen voorstellen) dan krijg je gewoon je geld terug!