Waarom The School of Communication?

Psycholoog, Coach en Trainer in Geweldloze Communicatie

drs. Coos Cobelens

Door het Corona tijdperk heb ik veel ervaring opgedaan in het geven van online trainingen. Ik heb daarin ontdekt dat online leer methodieken, naast het gemis aan fysiek contact, ook veel voordelen met zich meebrengen. Ik merkte bijvoorbeeld dat de noodzakelijk spreiding van de lesstof, omdat het online was, een veel hoger leerrendement gaf, in vergelijking met bijvoorbeeld twee live dagen, puur omdat er meer tijd werd genomen om te leren. Ook bleek dat het oefenen met de stof in het echte leven (en dus niet in een afgesloten training setting) juist heel goed werkt, omdat de succeservaringen ook meteen de belangrijkste relaties doen verbeteren en er veel van ‘échte’ situaties werd geleerd.

Al deze ervaringen zetten mij aan het denken. Ik ben vanuit mijn werken met individuen, stellen, superviseren van andere psychologen, en werken met teams en grote organisaties (waarvan de grootste de Politie is à 65.000 werknemers) mijzelf de vraag gaan stellen; hoe kan ik op nóg grotere schaal deze stof de wereld in helpen? 🙃 Ik weet, een pittige ambitie, gevoed door de overtuiging dat de wereld deze taal echt héél hard nodig heeft, juist nu!

Daarom ben ik gaan bouwen aan een nieuwe methode. Ik wilde iets creëren wat ten eerste kwaliteit heeft en op geen enkele manier onder doet voor een live training, ik wilde een methode die voor iedereen over de hele wereld direct toegankelijk is (dus niet een aantal weken wachten voordat je kan beginnen, maar echt meteen NU starten en het ijzer smeden). Ik wilde een plek creëren waar er naast iemands eigen leerproces, ook de mogelijkheid is om bij te dragen aan het leerproces van andere deelnemers. Een plek die het mogelijk maakt om betekenisvol te zijn en communicatie & relaties van jezelf en anderen naar een next level brengen. Kortom, kwaliteit, voor iedereen toegankelijk, in-community voor wie wil en bovenal goed te doen voor iedereen met een super drukke agenda!

Vanuit deze gedachte is The School Of Communication geboren. Er zit dik 10 jaar ervaring als psycholoog / relatietherapeut en trainer in deze training verpakt. Ik heb mijzelf de vraag gesteld wat de belangrijkste lessen uit NVC zijn die ik een deelnemer wil overbrengen. Ik ben er super trots op als ik deelnemers hoor vertellen dat hun communicatie met de mensen om hen heen verbeterd.

Er is nog veel werk te doen, want verreweg het grootste deel van de menselijke populatie leert niet geweldloos- maar geweldvol communiceren. Gelukkig is het basisboek ‘Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg’ inmiddels meer dan 5 miljoen keer verkocht en vertaald naar 35 talen. Het is nu van belang dat ook deze cursus in alle talen toegankelijk is. Wil je bijdragen aan deze missie? Doe de training, connect & spread the word! 🙏

Over oprichter drs. Coos Cobelens

Mijn naam is Coos Cobelens (1981) en ik stel mij graag aan jou voor. Ik ben de bedenker en oprichter van The School of Communication. In de loop van 10 jaar praktijkvoering als vrijgevestigde gezondheidszorg- psycholoog ontdekte ik dat NonViolent Communication (NVC) / Geweldloze Communicatie beoefening met mijn clientèle vaak beter werkte dan andere psychologische stromingen. Tot mijn verbazing was dit niet enkel het geval tijdens relatietherapieën, maar ook nadrukkelijk voor individuen. Ik ontdekte dat veel psychologische stromingen, waarover ik gedurende 6½ jaar studie Psychologie, inclusief post doctoraal, in sublieme vorm samen komen in NVC.

Ik besloot daarom mij te verdiepen in NVC. Mijn ervaring met individuen, stellen en groepen nam ik mee naar teams en organisaties, en zo gebeurde het dat ik na 7 jaar intensieve studie en beoefening van NVC, docent Geweldloze Communicatie mocht worden bij de Nationale Politie. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met het creëren van trainingen voor o.a. de leidinggevende lagen binnen de politie en heb ik ook intern, trainers geleerd deze materie over te brengen en te verspreiden binnen de organisatie. Dit alles is nu gaande en de Politie omarmt ten volle NVC, waarvoor hulde!

Over mede-oprichter drs. Tom Niekamp

Toen Coos mij vertelde over Geweldloze Communicatie ben ik me erin gaan verdiepen en o.a. het boek van Marshall Rosenberg gaan lezen. Het boek en de kennis die Coos ervan heeft, spraken me zeer aan. Ik vond en vind dat de hele wereld deze taal moet kennen. Vandaar dat ik mijn tijd, kennis en energie graag besteed aan de verspreiding van kennis over Geweldloze Communicatie via The School of Communication. Omdat de wereld mooier wordt als meer mensen Geweldloos Communiceren.

Geweldloze_Communicatie_Tom_Niekamp_ZW
Trainer_Verbindende_Communicatie_Coos_Cobelens

Coos Cobelens