Wil je partner geen relatietherapie? Dit is wat je moet weten…

Wist je dat er maar één persoon nodig is die Geweldloze Communicatie beheerst om het voor beide te laten werken?…Jij kan dus eigenhandig jullie relatie verbeteren!

online-relatietherapie-stellen-geweldoze-communicatie

Volg alleen deze online cursus Geweldloze Communicatie en jouw relatie gaat echt verbeteren!

Dit gegeven is één van de eerste ontdekkingen die deelnemers doen als ze beginnen met de cursus. Het zit namelijk zo. Geweldloze Communicatie leert je niet alleen om oordelen van jezelf te vertalen naar gevoelens en behoeften, maar ook de oordelen van jouw partner te vertalen die mogelijk op jou afkomen. Je leert je dus niet alleen beter uiten, maar ook beter luisteren en daarmee wordt communiceren ook makkelijker voor je partner. Je nieuwe vaardigheden stellen je in staat om jezelf en je partner uit de communicatieve armoede te begeleiden, en zo meer uit jullie gesprekken te halen. Je zult merken dat de vaardigheden aanstekelijk en uitnodigend werken op je partner, en dat is ook precies de bedoeling. Want wie wil er nou niet bewuster, vrijer en eerlijker communiceren, toch? Precies daar wordt jullie relatie beter van! 

Kortom, wil je partner niet naar relatietherapie? Verbeter zelf jullie relatie!  

Wat leer je?

 • Met respect daadkrachtig omgaan met jullie meningsverschillen
 • Van intern/extern conflict naar verbinding gaan
 • De schoonheid horen in de kritiek van jouw partner
 • Elkaar horen zoals je gehoord wilt worden
 • Waar jouw verantwoordelijkheid ligt en waar de verantwoordelijkheid van jouw partner begint

De cursus gaat jullie relatie sterker maken! 

“Het is echt fijn voor onze relatie. Het zorgt ervoor dat we weer op een fijnere manier met elkaar in gesprek zijn! 🙏🏻 Dank je wel!” - Isabelle (43) en Jan (47) , Haarlem

10 jaar ervaring in 12 weken verpakt

De meeste mensen leren niet geweldloos- maar geweldvol communiceren. Ik zag het ook in mijn psychologenpraktijk en ontdekte dat NonViolent Communication (NVC) oftewel Geweldloze Communicatie oefeningen met mijn cliënten beter werkte dan andere psychologische stromingen. Daarom heb ik deze online training gemaakt. Er zit dik 10 jaar ervaring als psycholoog, relatietherapeut en trainer in deze training verpakt.  Je leert blijvend de communicatie met de mensen om je heen te verbeteren.  De training is gebaseerd op het basisboek ‘Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg en is inmiddels meer dan 5 miljoen keer verkocht en vertaald naar 35 talen. – Drs. Coos Cobelens, founder The School of Communication

De online training kost je 20 minuten per week

Iedereen met een super-drukke agenda kan deze 12-weken training volgen. Het kost je max. 20 minuten per week ! Het echte werk zit namelijk in het oefenen tijdens jouw alledaagse gesprekken, die je sowieso al met elkaar voert.

Na het volgen van deze training zullen de vaardigheden van NVC in jouw communicatieve rugzak zitten, en ook blijven zitten. Want deze taal draag je de rest van je leven met je mee en zal jou communicatie en dus jullie relatie doen verbeteren.

Hoe werkt deze online training Geweldloze Communicatie

Je gaat op pad en ontdekt, alle kanten van de medaille. Inspirerende audiofiles, filmpjes, oefeningen en weekopdrachten zorgen naast eye-openers en nieuwe vaardigheden, ook voor een leuke en speelse communicatieve reis die je samen doormaakt. Wekelijks doe je oefeningen en zal je ervaren dat het nieuwe communicatieve bewustzijn zijn werk doet op de kwaliteit van jullie relatie. Bewuster, vrijer en eerlijker communiceren!

Voorbeeldles week 1. Hoe start ik mijn gesprek?


Tekst van de Audio (transcript)

(Audio) Welkom terug. We gaan het hebben over één van de vier elementen van geweldloze communicatie namelijk het element waarneming. Stel, iemand doet iets wat ik niet leuk vind. Oordelen over deze persoon komen omhoog. En ik kies ervoor om vanuit deze oordelen-energie uiting te geven aan mijn ongenoegen. De vermoedelijke voortgang van dit gesprek zal zijn dat iemand zich wil gaan verdedigen, wegloopt, of mogelijk schuld op zich zal nemen met alle gevolgen die daar aan vast zitten. Stel nu dat ik in deze situatie zogezegd ‘de boodschap bij mijzelf wil houden’ om de ontvankelijkheid bij de luisteraar zo hoog mogelijk te houden. Hoe doe ik dat? Ik wil dan beginnen met een ‘waarneming’. Ofwel, wat is er gebeurd dat iets onprettigs bij mij heeft opgeroepen?

Ik zeg bijvoorbeeld tegen mijn partner: Weet je nog dat jij gisteravond om 12 uur thuis kwam en jouw telefoon op de grond viel? Ik was geschrokken en het lukte mij daarna niet meer te slapen en ik zou nu wel even willen rusten, is dat ok voor jou?

Je hoort dat ik mijn gesprek start met een omschrijving van de gebeurtenis, waarover wij het niet eens of oneens kunnen zijn, namelijk ‘je kwam om 12 uur thuis en je telefoon viel op de grond’.

Vanuit deze gemeenschappelijke werkelijkheid vertel ik verder over mijn gevoel, mijn behoefte en mijn verzoek.

Stel ik zou de waarneming verwarren met een interpretatie. Dan zou het zo kunnen klinken:

Weet je nog dat jij mij gisteravond om 12 wakker maakte, omdat jij niet zachtjes deed? Ik was geschrokken en het lukte mij daarna niet meer te slapen en ik zou nu wel even willen rusten, is dat ok voor jou?

In deze zin hoor je dat de luisteraar met grote waarschijnlijkheid niet meer geïnteresseerd is in deel twee van de zin.  De verleiding tot verdediging komt omdat ik start met een interpretatie. Ik wil hier als luisteraar eerst duidelijk maken dat ik helemaal niet moedwillig iemand aan het wakker maken was en dat ik  wel degelijk mijn best deed om zachtjes te doen. En voor ik het weet zijn we aan het argumenteren.

Ik wil dus bewust zijn met hoeveel interpretatie ik mijn gesprek start en het effect dat dit kan hebben op het gesprek. Ik wil voorkomen dat de aandacht van de luisteraar verschuift naar deze interpretatie, want ik wil vooral aandacht voor mijn behoefte en het verzoek wat ik daaraan koppel.

Om meteen te zien en te ervaren hoe nauw dit luistert speel je nu de volgende quiz. Na de quiz ontvang je de eerste week opdracht.

Veel succes.


NonViolent Communication was voor ons een openbaring. Door de training zijn we NVC gaan toepassen en dat heeft een positieve invloed op onze relatie. Thx! Stephanie en Martijn

Wat is Geweldloze Communicatie (NonViolent Communication) en hoe gaat het jullie helpen beter te communiceren?

Luister hier naar Leonie en Erik van Pure Kakaw. Dit leuke stel heeft de NVC-training voor relaties gedaan en vertellen over hun ervaringen.

Hd_geweldloze_communicatie_relaties

Geweldloze Communicatie is ‘life changing’ voor je relatie. Dit is wat jullie krijgen:

 • 12 weken lang iedere week een online trainingsmodule met inspirerende audiofiles, filmpjes, oefeningen en weekopdrachten.
 • De cursus kost jullie nauwelijks extra tijd. Heldere trainingsmodules staan voor je klaar en de meeste opdrachten oefen je tijdens de alledaagse gesprekken.
 • Onze leeromgeving helpt je op het juiste tempo door de stof te gaan. Zo neem je alles optimaal in je op.
 • Je krijgt toegang tot het NVC-Café, een online community van deelnemers waar ruimte is voor vragen en support.
 • Leuke oefeningen om samen te doen en zo elkaar nog beter te leren kennen!
 • 6 Maanden toegang tot het trainingsmateriaal en het NVC-Café.
 • Geen dure relatietherapieen á gemiddeld € 220,- per anderhalf uur, maar wel het effect wat jullie willen!
 • Je betaalt voor de 12 weken training, gedurende 3 maanden: €49,- per maand voor 1 licentie (die je samen kunt delen).
 • Wij willen alleen blije gezichten. Daarom kun je elke maand opzeggen als je te weinig gebruikmaakt van de trainingsstof of niet tevreden bent.

Een mooie reis en veel leerplezier! 

* Je kan als stel in principe 1 licentie delen. Wij adviseren om 2 licenties te gebruiken i.v.m. eigen schrijfopdrachten. Mocht je dit willen, stuur ons dan een mailtje met het verzoek voor een 2e licentie. Je krijgt dan van ons een voucher code, waarmee je 25% korting ontvangt op de 2e licentie.