“I believe nonviolent communication is world changing. It certainly is changing my world.”

Wat kan de wereld mooi zijn als meer mensen een andere manier van communiceren leren, waarmee we onszelf en de mensen om ons heen een plezier doen? Geweldloze Communicatie, ook wel Verbindende Communicatie genoemd, is hiervoor een krachtige manier. Het gaat over hoe, wij mensen, meestal communiceren en hoe dat beter kan. Het leert je om vanuit je eigen behoeften te communiceren, met oog voor de behoeften van anderen.

Met Geweldloze Communicatie communiceer je op basis van vertrouwen. Het gaat over echt contact maken met jezelf en de ander, waardoor misverstanden worden voorkomen of bijgelegd. Geloof ons maar, deze taal wil je leren! Daarom hebben wij een inspirerende, duidelijk en praktische online training voor Geweldloze Communicatie ontwikkeld. Je leert in 11 weken contact te maken met de behoeften van jezelf én van de ander en dit verbindend te communiceren. Het maakt jouw leven aangenamer en rijker. En de wereld weer een beetje mooier.

Geweldloze Communicatie (NVC) is een taal die het waard is om te leren. Je leert anders te communiceren met de mensen om je heen, en ook jouw interne dialoog wordt vrediger.

Met Geweldloze Communicatie (NVC) leer je jouw eigen diepere behoeften en die van anderen te horen en juist te communiceren. Het is ontwikkeld door Marshall Rosenberg en wordt sindsdien wereldwijd gebruikt als methodiek voor communicatie optimalisatie. Het wordt toegepast binnen organisaties, bij conflictbemiddeling, bij coaching en bij zelfontwikkeling en heeft zich inmiddels bewezen als een methode die werkt, met vele volgers.

Hoe werkt Nonviolent Communication (NVC)?

Geweldloze Communicatie maakt gebruikt van 4 stappen in communiceren en luisteren:

  • wat we waarnemen,
  • wat we voelen,
  • wat we nodig hebben,
  • en wat we concreet zouden willen om deze behoeften te vervullen

De Geweldloze Communicatie training voor:

Leer meer jezelf te zijn en voor jezelf op te komen door je empathisch te uiten, empathisch naar de ander te luisteren, en goed naar je eigen behoeften te luisteren.

Vanuit je eigen behoeften communiceren, met oog voor de behoeften van de ander. Dé manier om in verbinding te blijven – ook in conflict. Aardig blijven, maar wel effectief.

Training geweldloze communicatie

Waarom Geweldloze Communicatie?

  • + Omdat je helder en zonder ruis moet leren communiceren
  • + Omdat je meer jezelf wilt zijn
  • + Omdat je moet leren luisteren, zonder te oordelen
  • + Omdat altijd aardig willen zijn, je niet gelukkiger maakt!
  • + Omdat achter elke emotie een verlangen schuilt, dat (h)erkend wilt worden

Training in Geweldloze Communicatie?

Tijdens de 11-weekse training leer je de technieken van Geweldloze Communicatie toe te passen. Je leert de vaardigheden om je te uiten en te luisteren in Verbindende Communicatie. De training is praktisch, duidelijk en inspirerend opgezet. Spelenderwijs oefen je met de stof en ga je gegarandeerd vaker je behoeftes invullen. Het gaat je leven aangenamer maken.

Wat leeft er in mij? Wat leeft er in jou? Wat kan ik doen om voor ons tweeën ons leven nog mooier te maken