Boekentip! Geweldloze communicatie boeken die wij goed vinden

Op zoek naar goede boeken over Geweldloze Communicatie? Hierbij onze boekentips om je communicatie te verbeteren. Zo leer je helder en overtuigender communiceren naar je partner, vrienden, collega’s en managers.

Hieronder vind je onze Geweldloze Communicatie boekenlijst:

Geweldloze-Communicatie-Boek-Marshall-Rosenberg

Het basisboek
Geweldloze communicatie
Marshall Rosenberg

Geweldloze Communicatie helpt ons stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen én te horen waar het de ander om gaat. Het is een taal van mededogen waarmee we de machtsstrijd overstijgen en bewegen naar samenwerking en vertrouwen. Zo verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend. De belangstelling voor Rosenbergs benaderingswijze is groter dan ooit. In Nederland en België houden talrijke organisaties zich al jaren bezig met het bekendmaken en trainen van het model — niet alleen in de privésfeer, maar ook op de werkplek, op school en in de politiek.

Geweldloze-Communicatie-Boek-Stop-met-aardig-zijn

Voor jezelf opkomen met NVC
Stop met Aardig zijn,
Thomas d’ansembourg

Het boek dat je helpt te zeggen wat je denkt, voelt en nodig hebt en zo je leven gelukkig maakt. Waarom doen we ons anders voor dan we zijn? Waarom proberen we toch zo aan de verwachtingen van anderen te voldoen? Waarom blijven we altijd aardig en vriendelijk, ten koste van onszelf? Volgens Thomas d’Ansembourg word je hier ongelukkig van. Als je niet aangeeft wat je voelt of wilt, krijg je niet wat je nodig hebt. Hierdoor raak je gevangen in een vicieuze cirkel.

Dit boek helpt je deze cirkel te doorbreken. Je leert meer af te gaan op je eigen gevoelens en behoeften. Het is voor jezelf, voor je partner, vrienden en familie beter als je duidelijk bent: als je zegt wat je denkt, voelt en nodig hebt.

Geweldloze-Communicatie-Boek-Mediation

Conflictbemiddeling
Mediation met geweldloze communicatie
Liv Larsson

Het is beter om conflicten niet uit te vechten of in de rechtszaal te laten belanden, maar om ze samen op te lossen. Maar hoe pak je dat aan? Dit boek leert je stap voor stap hoe je een effectieve mediator kunt worden, of je nu ouder, leraar, manager, therapeut of vredeswerker bent. ‘Is het mogelijk mensen te helpen hun conflicten op te lossen zonder er zelf in mee gezogen te worden? Jazeker! Het is een kwestie van oefening, oefening en nog eens oefening – en wat zelfreflectie.’- Liv Larsson. Liv Larsson baseert haar nuchtere aanpak op de uitgangspunten van de Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.

Geweldloze-Communicatie-Boek-Vrede-kun-je-leren

Pleidooi voor NVC in het onderwijs
Vrede kun je leren
Thomas d’ansembourg & David van Reybrouck

Dit boek pleit voor mindfulness, geweldloze communicatie en compassie op school, op het werk en thuis. Na elke aanslag gaan we voor meer veiligheid – en hopen we op meer vrede. Maar is dat genoeg? Thomas d’Ansembourg en David Van Reybrouck vragen zich af of geweld zich echt enkel met geweld laat bestrijden. Vrede is een vak. De opvoeding tot vrede moet net zo vanzelfsprekend zijn als gymnastiek en lichamelijke verzorging. Zweverig? Recente wetenschappelijke inzichten bewijzen hoe deze technieken werkelijk leiden tot een beter zelfbeeld, betere leerprestaties en wederzijds begrip.

Geweldloze-Communicatie-Boek-Empathiefactor

NVC in organisaties
De Empathiefactor
Marie R. Myashiro

Marie Miyashiro maakt in de Empathiefactor duidelijk hoe empathie de effectiviteit van alle communicatie vergroot. Op team- en organisatieniveau betekent de Empathiefactor betere klantrelaties en succesvolle samenwerking, het concurrentievoordeel voor effectieve organisaties. Miyashiro baseert zich op het door Marshall Rosenberg ontwikkelde gedachtegoed van Geweldloze Communicatie. Ze geeft duidelijke en praktische handvatten om de communicatie te verbeteren en in lijn te brengen met je eigen doelen of die van je organisatie.